Recordo que quan anava a l'escola un dia ens van dur d'excursió a l'antic museu de la ciència. Allà una de les coses que em va cridar més l'atenció era un pèndol de sorra que podies llençar i que feia unes formes molt boniques i harmonioses sobre un tauler.
20 anys després, a finals del segle passat continuava fascinat per aquestes corbes paramètriques i per l'art generatiu d'ordinador en general. Per exemple per l'obra de l'artista austriaca Lia. Era el 1999 i vaig pensar presentar-me al Prix Ars Electrònica, en pocs dies vaig fer la meva pròpia obra anomenada ReacT, es tractava d'un interactiu en diferents fases on l'element comú eren uns rectangles en blanc i negre que es movien generant dferents formes i reptes que l'usuari havia d'anar solucionant. En Sergi Jordà em va suggerir fer servir com a fons musical sons creats amb la seva eina Fmol (de la qual era participant). Vaig aconseguir una menció d'honor. Després vaig implementar un altre versió programada en Java, la primera l'havia fet amb Director/Shockwave.
20 anys després veig aquesta convocatoria de l'ESC/INTRO i penso que, perquè no actualitzar aquesta idea?, i tornar a la fascinació de les corbes paramètriques, simples i en blanc i negre, però aquesta vegada en 3D fent servir threejs. Espero que us agradi. Poseu-vos una bona música.
Bio
Daniel Julià Lundgren
Enginyer en telecomunicacions (UPC) i actualment soci de Pimpampum.net on desenvolupem projectes interactius. He estat docent a diversos màsters i cursos de disseny art i programació. Entre ells al màster d'Arts Digitals de la UPF cosa que em va donar per a col·laborar amb alguns artistes.
També fem projectes experimentals/artístics al nostre "lab" de pimpampum