INTRO20

Trobada Online de Cultura i Creació Digitals

1, 2 i 3 de maig 2020

Menu

Programa

Divendres 1 de Maig
18h

Inauguració de l'exposició dels projectes artístics seleccionats

Visita comentada a càrrec de Núria Nia i Citlali Hernández

19h Visualització de dades d'una pandèmia

Dissenyar visualitzacions de dades d'una pandèmia

Mirarem d'explicar la importància del paper de la visualització de dades en episodis d'epidèmia, especialment de la situació actual, però també en el passat.

I ho farem repassant una selecció d'exemples destacables, especialment de la pandèmia que ens té a tothom confinat, però no només.

Xerrada a càrrec de: Albert Carles


Covid-19: la necessitat d'explicar amb dades una pandèmia

La crisi de la Covid-19 ha posat sobre la taula la necessitat d'un periodisme que sàpiga analitzar amb dades la realitat de la pandèmia, tan a escala mundial com local. La visualització i les dades obertes són ara mateix les eines més útils al nostre abast per entendre-la i comunicar-la.

Xerrada a càrrec de: Carina Bellver i Eli Vivas d'Storydata

20h30 Performance:

Distància codificada

Artistes: Turbulente, Linalab i Marc Sans

Una exploració centrada an la improvització utilitzant eines expressives provinents de les pràctiques de Live Coding. La performance succeeix durant una videotrucada en la qual les tres artistes comparteixen els espais on es troben i les pantalles dels seus ordinadors. Durant la improvització, la Lina, en Marc i la Citlali, d’acord a certs codis i consignes compartides, exploren les maneres de comunicar-se i generar un entorn de quarentena en codi sonor, visual i corporal.

21h Concert:

Puntalaberinto

Puntalaberinto (Patricia Usero, 1981 Osca) fa més d'una dècada que roman submergida en l'univers sonor dels sintetitzadors modulars i la construcció d'instruments DIY.

Els seus directes es llencen a les profunditats, tractant de portar l'experiència sonora a una instància física i meditativa.

Una esquerda d'estranya naturalesa... que s'allunya de les narratives convencionals.

Dissabte 2 de Maig
19h Presentacions de projectes pel bé comú:

Xarxes col·laboratives de fabricació

Dues iniciatives basades en la fabricació i distribució col·laborativa que, amb diferents tecnologies, han donat resposta a l’alta demanda de material de protecció per frenar l’avanç del COVID-19 a Catalunya.

Participen: Valeria Ustárez, Raúl Nieves i Pep Tornabell del projecte Libreguard.care i Daniel Cruz i Marc Escolà coordinadors de Catalunya i del node del Penedès, Garraf i Anoia de Coronavirus Makers respectivament.


Ajudem.cat

La plataforma ciutadana per plantar cara al COVID-19

A càrrec de: Pau Riba, Humbert Blanco i Marc Celeiro d'Ajudem.cat

20h30 Concert:

Ámbar

Patrícia Ferrer i Héctor Sousa formen aquest projecte el 2016 després d'anys experimentant, polint les arestes d'un material originàriament constituït de sistemes modulars, sintetitzadors i caixes de ritme. Voltatges, connexions, filtres i seqüències ressonant al seu interior.

A la formació clàssica del Liceu de Barcelona s'hi uneix la veterania electrònica experimental i underground amb resultats propers a estils com el drone, l'ambient, el techno o el trance. Cadascuna de les actuacions és única en concepte, psique i execució.

Ámbar

21h30 Concert:

Miguel EEDL

Han passat dotze anys d'ençà que Eedl va estrenar la seva obra mestra Everse i tot aquest temps el duo —format per Miguel Ángel Martínez i Joan Duat— s’ha mantingut allunyat dels focus i de l’escenari. Però encara que hagin estat creativament silenciosos durant uns anys, han estat musicalment actius. En Miguel Ángel, a més de la seva carrera com a dissenyador de productes, ha aplicat la seva experiència musical al sector tecnològic, i des de 2016 s’ha submergit de ple en el "modular" (Winter modular, Plankton Electronics i Patching Panda); mentre que en Joan, programador d’oficina i pianista de formació clàssica, ha trobat el seu equilibri amb la feina i la construcció d’una vida familiar. Unstored és el seu tan esperat retorn a la lluita i el seu segon àlbum d’estudi.

Per a l’INTRO, en Miguel actuarà en directe des del seu home studio utilitzant el seu sintetitzador modular junt amb diferents caixes de ritmes.

Diumenge 3 de Maig
12h Visita guiada en VR:

Postcards from Home

A càrrec de: Roc Herms

Per introduir la jornada de diumenge comptarem amb una visita guiada dins d'una sala virtual a càrrec de Roc Herms on l'artista ens explicarà tota una sèrie d'anècdotes en videojocs / mons virtuals que desencadenen la idea que persegueix el seu projecte Postcards from Home.

Accés a la sala virtual

13h

Vermut i retrogames

Com és tradició a l’ESC, volem plantejar un campionat de retrogaming pel diumenge.

Farem un itinerari de jocs en el qual passarem d’un laberint, al Quake, a una cursa de cotxes, fins a arribar al famós Street Fighter, on els nostres darrers contrincants lluitaran en un duel final.

La persona que guanyi rebrà com a premi (quan li puguem donar en persona) una samarreta i uns xapa de la pròxima edició de l’ESC.

Accés per participar a la Competició de retrogames

14h Cloenda